SÖF – Uppsala

 

SÖF Uppsala är en lokalförening inom Svenska Ödemförbundet och alla SÖF-medlemmar som bor inom Region Uppsala tillhör denna lokalförening. Om man inte har avsagt sig medlemskap i lokalföreningen.

Föreningen bildades den 11 februari 2018. Syftet med föreningen är att påverka lokala politiker, myndigheter och vårdgivare för att förbättra möjligheten till adekvat vård för dig med ett kroniskt ödem eller annan lymfatisk sjukdom. En annan viktig del i lokalföreningens arbete är att ordna träffar för medlemmarna för utbyte av erfarenheter och få ny kunskap.

Ewa Grahn, ordförande
Zahra Daii, vice ordförande
Susanne Björnerfeldt, sekreterare
Maria Eriksson, kassör
Eva-Lena Hellmark, ledamot
Helena Lundqvist, ledamot
Susanne Lundström, ledamot
Hannah Thijssen, suppleant
Isabelle Börjebo, suppleant

Eva Ohlsson, valberedning
Maria Löfqvist, valberedning

Christina Carlson-Thorsson , revisor
Ingrid Ohlsson, revisor suppleant

Ewa Grahn, ordförande, tfn 070-35 52 486
uppsala@svenskaodemforbundet.se

Vad händer framöver

Vi vill gärna att det ska finnas möjligheter för er medlemmar att kunna träffas och utbyta tankar, erfarenheter med oss och varandra. Under hösten har vi haft i två caféträffar 12 september och 4 oktober.

Öppet hus på Akademiska sjukhuset om mikrokirurgi
Torsdag 18 oktober anordnas minimässa i Uppsala för ökad kunskap och medvetenhet om bröstcancer, bröstrekonstruktion samt föreläsning om mikrokirurgisk behandling av lymfödem – en helt ny behandlingsmetod i Sverige. Är det intressant för dig med lymfödem? Kom och ställ frågor till bröstkirurg med flera från Plastikkirurgin.
Vi i SÖF Uppsala är glada att ha blivit inbjudna att närvara och kommer finnas på plats.Det kommer även finnas nio företag som alla har anknytning till vården.
Plats: Grönwallsalen, ing 70, Akademiska sjukhuset.
Öppet hus, ingen anmälan, fri entré, föreläsningarna börjar kl. 18 och slut ca kl. 21.00. Välkomna!

Medlemsträff Uppsala 7 november
Nästa medlemsträff kommer vi få träffa en av Uppsalas lymfmassörer. Styrelsen har kontaktat fem verksamma massörer i Uppsala-området som vi planerar att presentera för er medlemmar framöver. Först ut är Laila Landberg på Luthagens Massage & Rehab den 7 november. Mer information kommer inom kort i det lokala nyhetsbrevet och i vår FB-grupp Svenska ödemförbundet Uppsala.

Caféträff 15 november.
Under hösten har SÖF Uppsala hittills haft två caféträffar på Melrose café och vi har haft många trevliga samtal. Vi ser fram emot att få träffa fler medlemmar på kommande träffar. Håll utkik på vår FB-sida, nyhetsbrev eller här på hemsidan. Nästa planerade träff är torsdag 15 november.
På dessa träffar gäller drop in, dvs man kommer mellan kl 18-21 och stannar så länge man kan/vill.
Plats: Melrose café, Sysslomansgatan 17 A. http://www.melrosecafe.se Varmt välkomna!

Nyhetsbrev SÖF Uppsala

Till aktivitetskalendern

Vi anordnar varje år flertalet olika evenemang. Läs mer

Bli medlem nu!

Vi har större möjlighet att påverka ju fler vi är. Läs mer

Filmarkivet

Här har vi samlat filmer om Ödem & egenvård. Läs mer

Senaste nytt

Här kan du läsa nyheter om allt som rör ödem

Tipsa Lymfan om hur ditt landsting förskriver kompression

I kommande nummer av Lymfan vill vi fokusera på kompression. Tillgången på kompressionskläder varierar stort beroende på var man bor, vilket landsting man tillhör och inte minst vilken diagnos man har. Redaktionen för Lymfan kan inte kartlägga hela Sverige men vi vill...

läs mer

Välkommen till Workshopshelg 10-11 november

För femte gången i rad anordnar SÖF en workshopshelg för medlemmar. Du får lära dig hur lymfsystemet fungerar och hur du själv kan aktivera lymfsystemet. Du får också bland annat prova på laser, lymfapress och lymftejpning. Utställare visar hjälpmedel. Detaljerat...

läs mer

Specialerbjudande under 4:e kvartalet 2018

Är du inte medlem än i SÖF? Passa på att bli det under oktober/november. Då hinner du få nummer 4 av medlemstidningen Lymfan. Du betalar 50 kr för 4:e kvartalet 2018 och 300 kr för 2019. Totalt 350 kr. Företag/enskild firma betalar 200 kr för 2018 och 1025 för 2019.  ...

läs mer

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Svenska Ödemförbundet.

Epost
Ring oss

070-66 66 273

Adress

Svenska Ödemförbundet
Box 800, 101 36 Stockholm

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Följ oss på sociala medier

Share This