Missa inte videon från föreläsningen där Karen presenterar nya studier om manuell terapi – djupvävnadsbehandling. Fettvävnaden benämns som lucker bindväv och fettvävnadssjukdomarna som problem i den luckra bindväven, då fettcellerna bara utgör en del av det vi kallar fettvävnad. Under huden, fäst till ben och muskler, är fettcellerna en del av den luckra bindväven som förlorar elasticitet när den blir sjuk. efter att den blir inflammerad men innan det bildas fibroser.

Det är viktigt att förebygga att inflammation uppstår och ett sätt är ett läkemedel, melankolin, 1 till 5 mg. Melantonin är antiinflammatoriskt och ökar elasticiteten i vävnaden. Många patienter med äettvävnadssjukdomar sover dåligt, vilket ger trötthet och störda sömnmönster, som i sin tur kan leda till insulinresistens vilket förlänger och förvärrar inflammationer som har uppstått i fettvävnaden. Även kollagen kan förbättra elasticiteten i vävnaden och minska smärta och inflammation hos patienter med fettvävnadssjukdomar, särskilt om de är överrörliga.

Klicka på videon nedan för att höra föreläsningen:

Dr Karen Herbst, endokrinolog från USA, bor och arbetar i Tucson, Arizona. Hon är specialist i fettvävnadssjukdomar som lipödem och Dercums sjukdom. Hon forskar främst men leder även en mottagning med behandlingsprogrammet TREAT, Treatment, Research, Education for Adipose Tissue, det vill säga behandling, forskning, utbildning för fettvävnad, vid Arizona University. Hon är även en av forskarna i svenska TeamDercum.

Share This