Aktiviteter

Svenska Ödemförbundet anordnar varje år flertalet olika evenemang både för våra medlemmar och för andra intressenter.
Nedan ser du våra kommande aktiviteter våren 2019.

jun
1
mån
2020
Lipödemmånaden
jun 1 – jun 30 heldag

Sprid medvetenhet om lipödem

Juni är den Internationella lipödemmånaden. SÖF uppmärksammar månaden för sjätte året i rad. I år kommer vi inte kunna genomföra fysiska manifestationer på gator och torg, men som tidigare år kommer en mediakampanj att genomföras. Under hela juni kommer vi att publicera information i form av artiklar, filmer och patientberättelser på hemsidan och på Facebook. Under hela månaden önskar vi att alla våra medlemmar gör sitt yttersta för att sprida medvetenhet kring lipödem.

Bär gärna vårt gröna lipödemarmband, vår svarta lipödemtröja, prata om din sjukdom med nära och kära och dela inlägg som har med lipödem att göra. Armband kan beställas i webbshoppen på webbshop.svenskaodemforbundet.se för 110 kronor. Svarta tröjor med tryck “Jag är sjuk men får ingen vård” kostar 175 kronor och finns i storlekarna S till 4 XL.

SÖF söker berättelser om att leva med lipödem

Inför lipödemmånaden juni söker SÖF era personliga berättelser och privata bilder för att öka medvetenheten om lipödem. SÖF kommer att lyfta era beskrivningar av hur det är att leva med lipödem på hemsidan och i sociala medier under juni månad. Har du erfarenhet av lipödem? Skicka in din berättelse och dina bilder till kommunikation@svenskaodemforbundet.se och skriv “Att leva med lipödem” i ämnesraden. Har du frågor mejlar du till samma adress. SÖF förbehåller sig rätten att redigera texten.

jun
17
ons
2020
@ Online
jun 17 kl. 17:30 – 18:30

Välkommen till SÖF:s digitala årsmöte den 17 juni 2020

SÖF:s årsmöte skulle ha hållits den 28 mars 2020 i Göteborg i samarbete med lokalföreningen SÖF Västra Götaland, men mötet var tvunget att ställas in på grund av Coronaviruset. I stället arrangerar nu SÖF årsmötet digitalt. Du som inte har egen dator kanske kan be någon närstående hjälpa dig att komma in på mötet eller att du går till ditt bibliotek och får hjälp av dem.

När: den 17 juni 2020 kl 17.30-18.30
Var: online

Anmälan till årsmötet

Anmälan görs här: https://boka.svenskaodemforbundet.se/arsmote2020/

Anmälan görs senast den 10 juni. Har du inte möjlighet att anmäla dig via hemsidan kan du anmäla dig via e-post: info@svenskaodemförbundet.se. När din anmälan inkommit till SÖF får du en bekräftelse på att vi fått din anmälan. Du kommer sedan att få ytterligare ett mejl med en länk och ett lösenord som tar dig direkt till mötet.

Årsmöteshandlingar

På hemsidan hittar du alla årsmöteshandlingar. De kommer att finnas där senast 3 juni. Handlingarna kommer att visas på skärmen under mötets gång. Om du har frågor eller synpunkter på årsmötet/årsmöteshandlingarna är du välkommen att kontakta info@svenskaodemforbundet.se före årsmötet dock senast 12 juni.

Årsmöte endast för medlemmar

Som röstberättigad medlem i SÖF räknas ordinarie medlem som erlagt av årsmötet fastställd medlemsavgift. Medlemsavgiften ska finnas på SÖF:s bankkonto senast den 3 juni. Här kan du ansök om medlemskap.

maj
6
tor
2021
ILF-konferens i Köpenhamn – nytt datum!
maj 6 – maj 8 heldag

ILF-konferens i Köpenhamn – nytt datum!

Den tionde internationella konferensen om lymfödem arrangeras i maj 2021. Platsen är densamma.

På grund av smittoriskerna, och rådande restriktioner till följd av covid-19-pandemin, så har arrangörerna valt att flytta konferensen från oktober 2020 till våren 2021. Torsdag till lördag, 6-8 maj bjuder nu International Lymphoedema Framework tillsammans med Danish Lymphoedema Framework and Danish Wound Healing Society deltagarna till Köpenhamn. Till dess planerar organisationerna att arrangera evenemang online som direktsända föreläsningar.

För aktuell information och anmälan, läs mer på https://2021ilfconference.org.

Till aktivitetskalendern

Vi anordnar varje år flertalet olika evenemang. Läs mer

Bli medlem nu!

Vi har större möjlighet att påverka ju fler vi är. Läs mer

Filmarkivet

Här har vi samlat filmer om Ödem & egenvård. Läs mer

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Svenska Ödemförbundet.

Epost
Ring oss

070-66 66 273

Adress
Svenska Ödemförbundet
Box 800, 101 36 Stockholm
Föreningsinformation

Bankgiro: 58 96-90 23
Swish: 1231323864
Orgnr: 802017-8425

Notera att ovanstående bankgironummer och Swish
ej gäller för medlemsavgifter som betalas enligt översänd
faktura med OCR-referens och annat bankgironummer.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Share This